Sunday, July 22, 2007

Fett med lyx...

- En Vesuvio tack.
- Det blir 52 kr.

Ja så kan det låta när man tappat sin karaktär och kliver in på en pizzeria någonstans i Sverige. Man blir nästan lite sur om pizzan kostar över 60 kronorsstrecket. Inte nog med att man förlorat sin karaktär, det är dyrt också.

Då har man ännu inte stött på superlyxpizzan som fanns på plats i Båstad under tennisveckan. Kobebiff, hummer, anklever och vit albatryffel på ordinär pizzabotten, 25 000 kr varken mer eller mindre, jo jag tackar ja.
I två dagar stod pizzabagaren Sacha Rajkovic på plats för att locka stekare att falla för frestelsen.
Men varken stekare eller infödda Båstadsbor nappade. Folk vallfärdade till Pepes Bodega strax bredvid men ingen ville sätta tänderna i 25 000 kr pizzan.
- Jag förstår inte varför det inte var någon som köpte den, säger han.

Vad har man för syn på dessa människor som vallfärdar till Bjärehalvön för att konsumera litervis med champagne och extra strong frisyrgelé till håret? Vad är det för folk som åker till Båstad under tennisveckan egentligen? Och framförallt, hur mycket överensstämmer synen på dem med verkligheten? Är det människor som peakade i högstadiet och som vuxna gör de sig intressanta med en burk hårgelé och bubbelvatten? Kan det verkligen vara så?

Ett stort öra på en krogtoalett hörde följande konversation utspelas;
- Var du i Båstad någonting under veckan?
- Ja alltså det var ju helt fantastiskt! Det var den roligaste veckan jag har haft i hela mitt liv. Det var sjukt sköna fester...och Ulf Ekberg var ju där också.

Kanske hade pizzabagaren ändå rätt i att det var konstigt att ingen av dem köpte pizzan. Ulf Ekberg kunde väl åtminstone köpt den, om inte annat för att få lite publicitet så här på gamla dar.