Jag vill vara en finsmakare. De verkar ha det så roligt.
De kan utan att blinka yttra sig nedvärderande om något inom deras finsmakarområde inte är tillräckligt bra.
En av mina vänner är lite av en finsmakare inom kaffeområdet. Hon köper med sig sköna bönor från utlandet, som hon bjuder på och mmm:ar uppskattande. Och det är gott, inget snack om den saken. Speciellt om man bara provat Gevalia och Zoega.
Jag vill också nischa mig.
Se bara så roligt Bengt Frithiofsson har när han smeker vinet med tungan i Nyhetsmorgon. Bäriga vin med nötkaraktär. Det vill jag också kunna säga så att folk tror mig.
Jag vill också finsmaka.
Med eftertryck och trovärdighet skulle jag berätta att den exklusiva mörka chokladen Domori tillverkas av Corsilanabönan från Venezuela. Efter att ha låtit en bit smälta på tungan beskriver jag sedan karaktären som intensiv och syrlig med parfymerade undertoner. Kraftig smak med mycket het chili i den långa eftersmaken.
Det är på tiden att jag nischar mig nu.
Choklad kanske är min grej?
De kan utan att blinka yttra sig nedvärderande om något inom deras finsmakarområde inte är tillräckligt bra.
En av mina vänner är lite av en finsmakare inom kaffeområdet. Hon köper med sig sköna bönor från utlandet, som hon bjuder på och mmm:ar uppskattande. Och det är gott, inget snack om den saken. Speciellt om man bara provat Gevalia och Zoega.
Jag vill också nischa mig.
Se bara så roligt Bengt Frithiofsson har när han smeker vinet med tungan i Nyhetsmorgon. Bäriga vin med nötkaraktär. Det vill jag också kunna säga så att folk tror mig.
Jag vill också finsmaka.
Med eftertryck och trovärdighet skulle jag berätta att den exklusiva mörka chokladen Domori tillverkas av Corsilanabönan från Venezuela. Efter att ha låtit en bit smälta på tungan beskriver jag sedan karaktären som intensiv och syrlig med parfymerade undertoner. Kraftig smak med mycket het chili i den långa eftersmaken.
Det är på tiden att jag nischar mig nu.
Choklad kanske är min grej?
1 comment:
Vid profetens pay-per-viewräkning, är det inte precis en sån man inte vill vara? Jag får för mig att alla som ägnar sig åt mat- eller drycksnobberi har någon sorts hävdelsebehov.
Som den här baristasnobberiet: snack om den perfekta latten osv, och då är det ändå bara ett glas brun, varm mjölk.
"Så här äter venezuelanerna sin choklad" slutar det med att du säger i morgon-tv, å venezuelanerna ba, "que".
Ja, det är sent, jag vet. Jobb. Jag är fredriks kusin, hej förresten.
Du skriver grymt, btw.
Post a Comment